En kald Novemberdag i 2009

Jeg vil ikke si det er av kjedsommelighet.... Med 3 tenåringer og 2 hunder i hus, i tillegg til jobb og fritidssysler er vel ikke det mulig. Ikke er det bolignød som regjerer, ei heller plassmangel. Nei, dette handler mer om manglende lyst til å male stuetaket! En utrolig traurig jobb som uansett innsats ikke kan gi annet resultat enn at taket blir helt hvitt i steden for hvitt med sjatteringer.... Lokale til salgs, sa du??? Et museum? Ja, hvorfor ikke! Det kan vel bli et hjem å trives i. Vi selger huset inklusive hvitmelert stuetak!







tirsdag 23. november 2010

På tide med en liten oppdatering

Etter mange timer med riving, er det gamle taket kommet fram igjen, vegger er borte og andre vegger dukker opp igjen. Spennende å se hva som er bak alt sammen. Vi tenkte kanskje at noen vegger kunne stå, men når snekkeren sier "få det vekk" - ja, da får vi det vekk.Vi setter opp en ny på samme plassen. 
Sånn er det, og sånn må det være! Godt vi har med oss flinke håndverkere.

Rivejobben godt i gang.

Bygger man inni en gammel ullvarefabrikk, er det vel rimelig å tenke at det er litt hårete mellom bjelkelagene.
Kunne kanskje ha fått til å strkkke et skjerf til far til jul....?

Taket i stua snart nede.

Ingen vei tilbake, men her fikk vi brått en ny vei ut! Denne veggen dukket opp bak panelen. Skulle egenlig rives, men ingen planer er uforanderlige. Veggen, og den gamle nødutgangsanvisningen blir!

MEN, jeg tror vi må gjøre en jobb med det elektriske...

Stuedelen ferdig revet, og ryddet. Klart for gjenoppbygging!

torsdag 4. november 2010

ENDELIG!!

Lørdag 30.oktober var det klart for dugnad. Museumsentusiaster, ildsjeler, gode venner og snille barn var med på å flytte museumsgjenstandene ut av gammelt, og inn i nytt lokale. Støpejerns-deler krever både muskelkraft og maskinkraft, og i løpet av dagen var nesten hele lokalet tomt! Bare de største maskindelene, som ikke passet vindusåpningen må vente på heisen. Heisen var den eneste som ikke var med på dugnaden denne dagen..... Vel blåst, og tusen takk. Dette var begynnelsen på fortsettelsen :-)! 
 
"Tiden er ute"

Vi bærer....




.....løfter.....
og lemper.


Biler og utstyr på plass!
 
<>
Stablesjef!


  
 
 
Dugnadslapskaus etter
timer med jobbing
   
...men Jepsens lønningssafe ble
for stor og tung!
Den må nok vente på heisen.